Dersigo gizlilik ve güvenlik politikaları gereği kişisel verilerinizin korunması hususu önem arz etmektedir. Konuyla ilgili aydınlatma metnine buradan ulaşabilirsiniz.

YKS Puan Hesaplama

Dünyanın ilk meta eğitim projesi Dersigo, dilediğin yerden dilediğin zaman konular öğrenebileceğin, soru çözebileceğin veya canlı anlatımlar alabileceğin bir eğitim uygulamasıdır.

TYT AYT Puan Hesaplama

TYT Puanı Hesaplama

Ortaöğretim Başarı Puanı

AYT Puanı Hesaplama

SONUÇLAR

Puan Türü
Ham Puan
Yerleştirme Puanı
TYT
-
-
SAY
-
-
EA
-
-
SÖZ
-
-
YD
-
-

YKS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Üniversiteye hazırlanan birçok aday YKS puan hesaplama hakkında derin araştırmalar yapıyor. Adaylar denemelerde kaç puan yaptığını hesaplayarak istediği bölüm için ne kadar puana ihtiyacı olduğunu bu sayede öğrenebiliyor. Adayların denemelerde testlere verdiği doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenerek doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılıyor. Bu sayede adayın ilgili testten almış olduğu ham puan yani net sayısı hesaplanıyor.

YKS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

YKS puan hesaplama sınavında yer alan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı hesaplanıyor. Adayların, testlerden her biri için öncelikle standart puanı hesaplanır. Testlerin standart puanı hesaplanırken aşağıdaki yolar izlenir:

  • Sınava giren her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapları sayısı belirlenir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılır ve adayın ilgili testten almış olduğu ham puan hesaplanır.
  • Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılır ve o testin ortalama ve standart sapma değerleri bulunur.
  • Ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanır.
  • YKS sınavının ardından ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından herhangi bir sorunun iptaline karar verilirse, iptaline karar verilen soru ya da sorular değerlendirme dışı bırakılır ve geçerli soru ya da soruların puan değerinin yeniden saptanması sureti ile puan hesaplaması tekrar yapılır.
  • TYT sınavında hesaplanan standart puanlar kullanılarak adayların ağırlıklı puan (A-TYT) hesabı yapılır. A-TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olması gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adayların A-TYT puanı hesaplanır.
  • A-TYT puanı kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülür ve TYT puanı net olarak belirlenir.

TYT(Temel Yeterlilik Testi) puan hesaplaması yapılabilmesi için adayların Temel Matematik Testi ya da Türkçe Testinden en az 0,5 ham puan almış almış olması gerekmektedir. AYT ve YDT sınavında ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az bir tanesinden 0,5 ham puan almış olmaları şartı vardır. Aksi bir durumda puan hesaplaması yapılamaz.

TYT sınavının tüm sürece katkısı %40 seviyesindedir. Puan hesaplama sürecinde Dersigo hep yanında. TYT ve AYT sınavlarında adayın aldığı puana göre YKS tercih robotu ile adayın puanı hesaplanır ve adaya uygun üniversite ya da bölümler tespit edilir.  

Ortaöğretimde 100 üzerinden alınan diploma notu 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüşür. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak alınır. Bu sayede 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olarak karşımıza çıkar.

OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılır ve sonuç sınav puanlarına eklenir. Adayın yerleştirme puanı hesaplanır. LGS puan hesaplama ile tanıştınız mı?

Dersigo.com‘da TYT ve AYT sınavına kalan gün sayısını görebilirsiniz. Sınav sürecinde Dersigo.com size rehber olarak zamanınıza göre çalışma planı hazırlar.

%20 İNDİRİM

Kupon Kodun Hazır !!

"DERSIGO20"

*Lütfen kodu kopyalayın